8 tipp, hogy felejthetetlenné tegyük a húsvétot!

A húsvét érkezése általában a tavasz beköszöntét jelenti, hosszabb és melegebb napokat, lehetőséget arra, hogy végre több időt töltsünk a szabadban – nagykabát nélkül. Összeállításunkban ötleteket találnak az idei húsvétra, legyen szó programokról, a bevásárlásról, hagyományőrzésről vagy épp ajándéklelőhelyekről. 1. Két hétvége Palkonyán A húsvéti és az azutáni hétvégén is programokkal várják az odalátogatókat a... Tovább..


husvet_WEB

A húsvét érkezése általában a tavasz beköszöntét jelenti, hosszabb és melegebb napokat, lehetőséget arra, hogy végre több időt töltsünk a szabadban – nagykabát nélkül. Összeállításunkban ötleteket találnak az idei húsvétra, legyen szó programokról, a bevásárlásról, hagyományőrzésről vagy épp ajándéklelőhelyekről.

1. Két hétvége Palkonyán

A húsvéti és az azutáni hétvégén is programokkal várják az odalátogatókat a Villányi borvidék egyik legszebb falujában, Palkonyán. Az április 4-i Húsvétvárón udvarházak és családi pincészetek kényeztetik a vendégeket finom borokkal, kemencés ételekkel és házi süteményekkel , míg egy héttel később, április 11-én a Hú!SVÉT nevű rendezvény keretében egész napos gasztopiknik lesz 7 stílusos vidéki étterem részvételével.

2. Vincézés – pincézés – bortúra

A teljesítménytúrázók társasága az áprilisi Vince naphoz igazodva húsvét hétfőn tervez túrát a Móri borvidéken. Az immár kilencedik alkalommal megrendezett Vincézés – Pincézés program nem egy hagyományos értelemben vett bortúra, amolyan pincéből-pincébe bukdácsolás, hanem egy meghatározott útvonalon rendezett valódi teljesítménytúra a kirándulás kedvelőinek. A távot mi magunk választhatjuk fizikai és/vagy lelki állapotunkhoz mérten. Minden szakaszon lesz borkóstolási lehetőség az Ezerjó borút borospincéiben.

3. Budavári Sokadalom

Idén sem maradhat ki a turisztikai látványosságként is számon tartott húsvéti fesztivál a Budai Várban. Az április 5-6-ai rendezvény középpontjában ezúttal is a hungarikumok lesznek, mely az ételek-italok, kézműves standok felvonultatásán kívül a programokban is megmutatkozik. A mulatság egy hagyományőrző, tavaszköszöntő rítustánccal indul, a koncerteket pedig a világzene olyan képviselői adják, mint Sebestyén Márta, Palya Bea vagy Szalóki Ági. A gyerekek számára az eseményt a Kikeleti mesekert teszi feledhetetlenné, ezenkívül regélő labirintus, állatsimogató, körhinta és persze sok egyéb játék van a rendezők tarsolyában.

4. Sissi vonat Gödöllőre

Húsvét hétfőn ismét nosztalgiautazást szervez a MÁV. Ez alkalommal az úti cél Gödöllő lesz a „boldog békeidők” hangulatában, melyet az utasok a gőzmozdony által vontatott muzeális kocsikban élvezhetnek. Az utazáson kívül kétféle programcsomag közül lehet választani: lesz vezetett tárlatlátogatás a Gödöllői Királyi Kastélyban, melyet háromfogásos ebéd követ az Erzsébet Királyné étteremben, valamint lovasbemutató a Lázár Lovasparkban, ami után svédasztalos húsvéti ebéd várja a látogatókat. Árak és információk >>

5. Párizsi randevú

A sok családi program és evés-ivás között jusson idő a kultúrára is! Húsvét hétfőn zár a Rippl-Rónai József és Aristide Maillol barátságát bemutató tárlat a Magyar Nemzeti Galériában. Rippl-Rónai József legalább annyira nagy hatást gyakorolt a modern magyar művészetre, mint Aristide Maillol a modern európai szobrászatra. A kiállítás e két nagy hatású művész barátságát és kapcsolatuk művészi dokumentumait állítja középpontba.

Maillol_női-profil

6. Bibliai étkek versenye

Idén kerül először megrendezésre a bibliai étkek versenye április 4-én Sarudon. A megmérettetésre már lezárult a nevezés, de minden kedves érdeklődőt szívesen várnak, hogy együtt fedezzék fel az ókori fogásokat. És milyen étkekre lehet számítani? Az evangélisták több alkalommal is említést tesznek a kenyérről, a halról és a borról, melyek a zöldségekkel és a hüvelyesekkel kiegészülve minden bizonnyal a nép mindennapi táplálékát jelentették. Jézus korában a roston sütés, sózás, füstölés volt a jellemző, és a húsok közül legtöbbször birkát, juhot és marhát fogyasztottak.

7. Csokitojás, csokinyuszi

A húsvéti ünneplésnek elmaradhatatlan kelléke a csokoládé – és nem csak a gyerekek miatt. Érdemes ilyenkor is minőségi alapanyagokból készült, prémium csokoládét választani, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely kínálatában például ötletes húsvéti ajándékokra lelhetünk. A venezuelai és madagaszkári kakaóbabból készült bonbonok, táblák, szobrok és egyéb finomságok nem csak ízlelőbimbóinkra vannak jó hatással: a kíméletesen pörkölt kakaómasszát egyedül bio nádcukorral egészítik ki, így az egészségre sem káros, az ötletes formák és csodaszép csomagolásuk pedig a szemet is gyönyörködtetik.

rózsavölgyi húsvéti csokija

8. Díszítsd magad a húsvétodat!

Azoknak sem kell lemondaniuk a tavasz ünnepének élvezetéről, akiknek nincs kedvük kimozdulni idén húsvétkor. Egyszerű dekorációs tárgyakkal hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba, bármi legyen is a cél: koszorúkészítés, a főtt tojás ötletes felszolgálása vagy az egész udvar színkavalkádba borítása. A lakberendezési boltok és a virágüzletek rengeteg ötletes megoldást adnak az ünnepre, melyeket akár mi magunk is megvalósíthatunk egy kis kézügyességgel.

húsvét

Az ajánlót Reményi Diána készítette.


Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (16)