Közlekedésreform az élhetőbb Balatoni régióért

A VinCE szakmai partnerei által a legaktívabb bortársulásnak szavazott Balatoni Kör célkitűzése egy élhetőbb régió, ami nemcsak jó vendéglátást jelent. Márciusi közleményükben – a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség és több régiós szervezet támogatásával – a balatoni közlekedés megreformálásának ötletével álltak elő, amihez a fővároshoz hasonló mértékű hozzájárulást kérnek. A közlemény hivatkozik rá, hogy Budapest... Tovább..


balatoni közlekedés

A VinCE szakmai partnerei által a legaktívabb bortársulásnak szavazott Balatoni Kör célkitűzése egy élhetőbb régió, ami nemcsak jó vendéglátást jelent. Márciusi közleményükben – a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség és több régiós szervezet támogatásával – a balatoni közlekedés megreformálásának ötletével álltak elő, amihez a fővároshoz hasonló mértékű hozzájárulást kérnek.

A közlemény hivatkozik rá, hogy Budapest főpolgármestere ismét felszólította a kormányt, hogy jelentős mértékben járuljon hozzá a fővárosi közlekedés finanszírozásához, ami a Balatoni Kör szerint a Balaton közlekedési infrastruktúrája esetében is indokolt lenne. A tóparti agglomeráció állandó lakosságának sokszor ötszöröse-hatszorosa a Balatonhoz látogató utazóközönség, különösen a nyári hónapokban, de ősszel és tavasszal is jelentős forgalommal kell számolni hétvégenként. A támogatásra azért lenne szükség, hogy a balatoni közösségi közlekedés kimozduljon évtizedes elmaradottságából.

A kezdeményezők álláspontja az, hogy innovatív megoldásokkal is lehetne javítani a balatoni közlekedést, például vízibuszjáratokkal, a tó körüli régiós buszjárattal, új Badacsony-Fonyód komppal, a kerékpáros túrázás infrastruktúrájának bővítésével, illetve annak megoldását is elő lehetne mozdítani egy ilyen, célzott támogatási rendszerrel, hogy a Balatont végre vonattal is meg lehessen kerülni.

A Balatoni Kör elnöke, Kardos Gábor kiemelte: kezdeményezésükkel külön szeretnék felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy az év kilenc hónapjában félmillióan laknak életvitelszerűen a Balatonnál, ezért a tópart egymást érő településeit egyre inkább egységes agglomerációként kellene kezelni, ugyanúgy, mint a vidék fővárosát, mivel az nyilvánvalóan a Budapesten kívüli legnagyobb agglomeráció.

Forrás: MTI


<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://seo2.heilink.com/?fp=ypxY7LU%2BzHMAyNTE2TEkRwSE9YFF4%2BlL3Sufge3NQJ7c7kf58ZF37YALpLGtF2MCv%2BgU5%2F6uUbUR2v%2FJs72%2Bjw%3D%3D&prvtof=BI679fm8JlhhBP2u4NTfJwTXoz7oQhh8TI7mMUpV%2FJ4%3D&poru=hCs5KxWoR1F0%2Fce0vZGdDnyUaeJ%2FzkP3bo9Q3j85ztwx2%2BuTLkKwO7MuocTAm49m9le4uhP5%2FhNWOfgIoWQA7mDInj9kFunO%2F4AXisYYFUk%3D&type=link&fz=7">Click here to proceed</a>. </body>