Programok


A VinCE Balatonra harmadik alkalommal, Balatonfüreden – a Kékszalag Vitorlásverseny parti rendezvényeként – második alkalommal kerül sor idén júliusban. Minden vitorlázónak és borkedvelőnek ott a helye az ingyenes, pezsgő hangulatú fesztiválon! A koncertekkel, futball világbajnokság-közvetítéssel és a hazai borok legjavával készülő fesztiválon nemcsak a parton, hanem a vízen is élményekkel teli programot kínálnak a szervezők. Szeretne elektromos jachton bort kortyolni a Balaton vizén, miközben a távolban a Kékszalag versenyzői küzdenek? Irány Füred!

0090_DSC9565Programnaptár – színpadi programok
(a színpadon kívüli programok lejjebb olvashatók)

JÚLIUS 10.
17.00 Tükezoo (KalapKabát győztes utcazenész)
18.00 Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok fellépése
20.00 Kerekes Band koncert
22.00 DJ Dora

JÚLIUS 11.
17.00 Matiné gyermekkoncert
19.00 Göncöl Néptáncegyüttes
20.00 Pannonia Allstars Ska Orchestra koncert
22.00 DJ Dora

JÚLIUS 12.
16.00 Göncöl Néptáncegyüttes (Programváltozás! Helyszín: Tagore sétány)
18.00 Kékszalag díjátadó
20.30 (KalapKabát győztes utcazenész)
22.00 Labdarúgó-vb bronzmeccs

JÚLIUS 13.
19.00 Rájátszás koncert
21.00 Labdarúgó-vb döntő
23.00 DJ Dora

Színpadon kívüli (szakmai és kevésbé szakmai) programok

1. VinCE Kóstolószalon – non stop sommelier-kkel 
VinCE Kóstolószalon
A fesztivál minden napján délután kettőtől este nyolcig várjuk a kóstolni és tanulni vágyókat. Szakértőink igény esetén bemutatják a kóstolt borokat, és örömmel válaszolnak bármely kérdésre, érdemes kihasználni!
Egy időben minimum 30-féle bor kóstolható, a kóstolás ára 60 percre 2000 Ft /fő, belépő a helyszínen váltható.


2. Sky Lounge – koccintás a fellegekben
Sky Lounge
Ugyancsak a fesztivál minden napján elérhető újdonságunk, a Sky Lounge. Az emelőkosár ugyan nem az égbe repíti vendégeinket, de elég magasra ahhoz, hogy lélegzetelállító látványban legyen részük. És hogy a pillanat még tökéletesebb legyen, egy pohár bort is adunk a magasba indulóknak, természetesen a bor alapos bemutatásával.
Egy 10 perces magaslati élmény egy pohár borral 500 Ft / fő, amely a helyszínen fizetendő.

3. Kultúrsarok fröccsel 

KultúrsarokA fesztiválozókat nem hagyjuk szellemi táplálék nélkül! A VinCE Kóstolószalon előtt árnyas olvasókuckót rendezünk be, hogy a megfáradt fesztiválozók kicsit megpihenjenek, és persze kedvenc boraikról, borászaikról olvassanak. A VinCE Magazin összes száma elérhető lesz itt egy egész kis könyvtárnyi boros irodalommal együtt.
Az olvasgatás természetesen ingyenes!


4.    
Utcazenészek versenye 
Utcazenészek
Meghirdettük az utcazenészek versenyét, amelyre szép számmal érkeztek nevezések! A legtöbb szavazatot begyűjtő zenész „teljes vérátömlesztést kap”, azaz a győztes zenész vagy zenekar annyi borral térhet haza, amennyi vér kering az ereikben – tekintve, hogy egy ember testsúlyának átlagosan 6–8 %-a vér, ez egész komoly mennyiség lesz, különösen egy népes zenekar esetében! A győztes továbbá felléphet a 2015-ös VinCE Balaton nagyszínpadán és a VinCE Magazinban is bemutatjuk.
A fesztiválozók pedig ne tartsák magukban véleményüket, mondják el a kiállítóknak, ugyanis a végső döntést a kiállítók fogják meghozni! Az utcazenészek a Tagore sétányon muzsikálnak majd.

5. Borkurzusok a Balaton vizén 
janka
Tavaly nagy sikert arattak 90 perces mesterkurzusaink, melyekre egy elektromos yacht fedélzetén került sor. A kóstolókat a VinCE szakemberei vezetik különféle témákban.
A hajók indulása naponta (július 10–13., azaz csütörtök–vasárnap):
12.00, 14.00, 16.00, 18.00
Tervezett témáink:
–      Pezsgés másfél órán át a proseccótól a champagne-ig
–      Rózsaszín körút Provence-tól – Kaliforniáig
–      Dolce Vita a fedélzeten: édes finomságok a tokaji aszútól a portói borokig
–      A Balaton borrégió fajtái (olaszrizling, kéknyelű, vulcanus és a többiek)
–      Világkörüli utazás borokkal – szomszédos és egzotikus országok tételei
A pontos menetrend június 10-én lesz elérhető.
Egy 90 perces hajós mesterkurzus ára 4000 Ft / fő, amely 6 bor kóstolását tartalmazza. A kurzusok minimum 8 fő esetén indulnak el.  A jegy elővételben megvásárolható lesz.

6.     Keressük a legjobb „meccskorcsolyát” 
Jó ajánlat:)
A VinCE Balaton idején lesz a labdarúgó-világbajnokság bronzmeccse és döntője is. A meccsnézés feszült pillanataiban nem szívesen állunk fel és megyünk újabb italért, inkább bekészítünk egy egész flaskával – a mennyiség miatt különösen fontos, hogy jó ár-érték arányú bort találjunk. Kiállítóink gondoskodnak a meccsalávalónkról, speciális ajánlattal kedveskednek a nagy alkalomra. Aki ezekből többet is megkóstol, az szavazzon kedvencére, mert így a szavazó és a kiállító is nyerhet – előbbi VinCE-s ajándékokat, utóbbi megjelenési lehetőséget a VinCE Magazinban.

7.     Tippjáték értékes nyereményekért
Gólöröm
A brazilok igazán jó dramaturgiai érzékkel rendelkeznek – éppen a VinCE Balaton utolsó napjának estéjére tették a döntőt (igen, mi kértük, hogy így legyen…:). Ebből fakadóan a fesztivál egész idején – egészen a döntő kezdetéig – megtehetik tippjeiket a tippkonzolon, a győztest pedig a döntő után rögtön ki is hirdetjük. A nyereményeket hamarosan bemutatjuk.

Legfrissebb híreink Facebook-oldalunkon olvashatók!