Helyszín


Vitorlás térAMA Balaton a kontinens legnagyobb tava, Balatonfüred pedig a tó északi fővárosa. A város mindig nyüzsgő, tágas központi tere, a Vitorlás tér ideális helyszín a VinCE Balaton számára, a lágyan hullámzó, szelídkék tónál ugyanis aligha létezik szebb háttér, a füves-árnyas tér pedig kellemes környezetet biztosít a kóstoláshoz a legforróbb hőségben is. Nem utolsó szempont volt helyszínválasztásunknál, hogy Balatonfüred egy borvidék – a Balatonfüred-Csopaki borvidék – központja.

Tudta-e?

Kékszalag…hogy a Kékszalag Vitorlásverseny, amely Füredről rajtol – éppen a VinCE Balaton idején – Európa legnagyobb nagyhajós vitorlásversenye?

 

 

Nemere II…hogy a verseny távja összesen 160 kilométer, amelyet a Nemere II 1955-ös rekordja után tavaly Józsa Márton csapata 10:34:15 időeredménnyel döntött meg?

 

 

fürj…hogy a Füred szó nem a kézenfekvő fürdő szóból, hanem a “fürjes” szóból származik?

 

 

Tagore…a Tagore sétány egy hindu költő nevét viseli, aki a füredi Szívkórházban nyerte vissza egészségét?

 

 

Blaha Lujza…hogy híres regényírónk, Jókai Mór mellett a városnak más kulturális vonatkozása is van, Kisfaludy Sándor például itt nyitotta a Dunántúl első kőszínházát és Blaha Lujza híres színésznőnk is Füreden nyaralt éveken át?

…hogy Füred már háromszor nyerte el a Városimázs-díjat?

Balatonfüred

google earth